27 Mayıs 2019 | Brezilya` nın 2 Önemli Tarım Kuruluşundan Çiftçiler Vodafone Akıllı Köy`de!..

Brezilya'nın tarımsal kalkınma ve teknoloji araştırma- geliştirme konusunda uzman IAPAR (Agricultural Research Institute of Parana/Brezilya) ve EMATER /RS- ASCAR Empreendimentos de Assistancia Tecnica y Extensio Rural Rio Grande do Sul Association of Credit and Rural Assistance) üyesi 38 çiftçi, Aydın Koçarlı'da kurulu bulunan Vodafone Akıllı Köy'ü ziyaret etti.

Brezilyalı Grubun Başkanı Martins Afonso Carvalho da 1972 yılında kurulan ve bünyesinde 800 çalışan bulunan IAPAR'ın agroekoloji, pamuk, pirinç, kahve, tahıl, fasulye, kaba yem, kültür meyveciliği ile toprak ve su yönetimi başta olmak üzere tarımsal faaliyetlerle ilgili birçok alanda Ar- Ge faaliyeti yürüttüğünü, 1955'ten bu yana faaliyette bulunan EMATER /RS- ASCAR'ın ise 2 binden fazla çalışanı ile Rio Grande do Sul eyaletinin kırsal kalkınmasına yönelik araştırma, geliştirme, kredilendirme çalışmalarıyla kar amacı gütmeyen özel kanuna tabi bir kuruluş olduğunu söyledi.  Carvalho, "Verilerin analizi ve bunun anlık olarak çiftçilerle paylaşımına yönelik çalışmalardan etkilendik. Bu modelden esinlenecek çok şey var " dedi.

Konuşmaların ardından Vodafone Akıllı Köy saha gezisi gerçekleştirildi. TABİT Ar- Ge Müdürü Orhan Kurt, konukları bilgilendirirken, günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.