22 Aralık 2021 | İklim Değişikliği Ekseninde Geleceğin Tarımı Konferansı-Coşkun Yıldırım

İklim Değişikliği Ekseninde Geleceğin Tarımı Çalıştayı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği ortak çalışması ile Antalya'da gerçekleşti. 

Dünyayı etkileyen iklim krizinin tarım üzerinde etkileri ve bu etkilerin giderilmesi alanında çalışmaların ele alındığı çalıştayın 21 Aralık Salı günü gerçekleşecek oturumunda T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Dr. Bekir Pakdemirli, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği  Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Tabit  Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Coşkun Yıldırım, Kop Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Katıksız, BÜGEM Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin Karadeniz de yer aldı.

Çiftçilik en önemli meslek!

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda Tabit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım, katılımcılar ile teknolojinin doğru bilgiyle ve uzmanlar tarafından desteklenmesi gerektiğini, küresel gıda güvenliğinden, gıdaya erişimin zorlaşacağından bahsederken çiftçilerimizin ve iş insanlarımızın çalışmaları ile büyümemiz gerektiğini vurgulayarak çiftçiliğin en önemli meslek olduğuna vurgu yaptı!

Yıldırım konuşmasında teknoloji destekli tarımsal üretimin çiftçilerin verimliliğini karlılığını nasıl arttırabileceğini paylaştı.

 

 

 

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.